ANUNT IMPORTANT!
Piscina, Jacuzzi si Pistele de Bowling sunt inchise!
Abonati-va la newsletter pentru a afla cand redeschidem

Despre Carmen

Carmen este proiectat pentru tine!

Experimenteaza filozofia noastra de serviciu pozitiva si pro-activa. ‘Da, pot!’ ne ghideaza pentru a intampina orice provocare si pentru a identifica fiecare oportunitate de a oferi un serviciu excelent pentru fiecare oaspete.

DESCOPERA

Scriem Amintiri, Impreuna

Localizat in inima statiunii Predeal, un resort de munte si schi, Hotel CARMEN este destinatia ideala pentru recreere, pentru intalniri de afaceri sau pentru evenimente private. Atat camerele cat si apartamentele pun la dispozitia oaspetilor un confort unic prin designul care imbina elementele clasice cu cele moderne, prin culorile calde care creaza o atmosfera intima, placuta, prin mobilierul ultramodern si materialele fine folosite cat si prin serviciile de calitate
pe care le punem la dispozitia oaspetilor nostri

FILOZOFIA „DA, SE POATE”
CONFORT
AER CURAT
SERVICII COMPLEMENTARE
RELAXARE
ISTORIE

Traditia ospitalitatii in zona Predealului incepe dupa anul 1700, cand aici, la frontiera dintre Tara Romaneasca si Imperiul Habsburgic sunt construite Hanul lui Ruja si Hanul de la Gura Rasnoavei. Acestea au fost mai mereu arse si reconstruite.  Abia la inceputul secolului XX apar si hoteluri de tipul constructiilor mari si durabile: Hotelul Predeal, Hotelul Tucek si Hotelul Palace-Predeal. Primele doua hoteluri vor fi demolate iar ultimul mai exista si astazi insa in paragina, fiind cunoscut ca vila Porumbita.

La inceputul deceniului al treilea din secolul trecut, pe locul unde astazi se afla hotelul Carmen, apar in peisajul predelean trei constructii impunatoare, toate fiind cunoscute sub denumirea generica de “Vilele Generalului Demetriu”. Vila de la strada, care era si cea mai grandioasa se numea “Vila Carmen”. Toate acestea au fost construite intre anii 1928-1930 de catre generalul Demetriu, pe un teren cumparat de la Casa Regala.

In scurt timp, vila de la strada principala, pe langa spatiile de cazare, va cuprinde si frizerie, coafor, bodega-restaurant, toate reunite sub numele de Carmen, un nume care se va identifica in timp cu turismul predelean. Carmen a devenit un brand de-a lungul timpului, o tradiţie clara, neinventata, o continuare a ospitalitatii de sub dealul Cetatuia, inceputa initial de catre hanul lui Ruja. Dupa anul 1937, acest complex de trei vile isi schimba proprietarul, si “Vila Carmen” spre deosebire de celelalte doua mai mici, este demolata pana la temelie, fiind afectata de un puternic incendiu.

Din anul 1939, pe locul fostei vile Carmen, ce avea o arhitectura in stil neoromanesc, rasare o alta vila Carmen, cu o arhitectura in stil montan, loc in care sosea destul de des si actualul rege Mihai. Cu ocazia trecerii regelui Mihai prin Predeal, prin anii 2000, acesta si-a amintit cu drag de hotelul Carmen, s-a oprit la acesta si a semnat in cartea de onoare.

Dupa venirea comunistilor la putere, Vila Carmen este nationalizata si transformata in casa de odihna.  Prin anii 1960, vilei i se da numele de hotel Predeal, pentru ca in anii 1970 sa revină la vechiul sau nume.  In “Mic Indreptar Turistic-Predeal”, carte scrisa de Maria Rodica Niculescu si aparută in anul 1988 la editura Sport-Turism, gasim la paginile cu vederi si o vedere cu hotelul Carmen, despre care autoarea spune: “Cunoscutul hotel Carmen, inima de altadata a Predealului”.

Hotelul Carmen si-a pastrat structura de-a lungul timpului, fiind reparat deseori, pana in 2011, cand a fost demolat partial, pentru a se ridica o noua constructie, cu fonduri europene. Despre istoria acestui loc se mai poate citi si in cartile “100 de pasi in timp, un alt fel de ghid despre Valea Prahovei si Parcul Natural Bucegi” si “Predealul prin ochii tai, o carte despre atunci, despre acum si pentru viitor”.  Astazi, Hotelul Carmen se prezinta in haina noua, dupa ani de zile de munca, de eforturi si sacrificii personale, atat din partea proprietarilor, cat si a personalului.

Din motive de confidențialitate Facebook are nevoie de permisiunea dvs. pentru a fi încărcată. Pentru mai multe detalii, consultați 0rile noastre.
Accept

Confort si relaxare

Hotelul Preferat al Regelui Mihai I

Hotelul nostru iti pune la dispozitie o gama larga de servicii prin care oferim o experienta unica clientilor nostri. Cu o istorie de 90 ani, Hotel Carmen a fost locatia preferata a Regelui Mihai I.

DESCOPERA

OSPITALITATE DIN 1930

 

Pasiunea noastra pentru ospitalitate creste constant

Hotelul nostru iti pune la dispozitie toate facilitatile si serviciile necesare pentru un sejur de neuitat.

DESCOPERA

Experiente de dormit

 

Oferim un pat bine definit, de inalta calitate, cu lenjerie de pat confortabila care accepta preferintele individuale ale oaspetilor.

Experienta Hotel Carmen, Predeal

90 ani de Traditie & Experiente

 

Atentie la Fiecare Detaliu

 

Da, Se Poate!

Centru SPA

Parcare Gratuita

Mai mult decat WIFI

Experiente Complet Personalizate  Află primul de ofertele & promoțiile special create pentru tine.

  Completand formularul de mai jos esti de accord cu politica noastra de confidentialitate.

  cazare in predeal

  Adresa

  Str. Mihail Saulescu, Nr. 121, Predeal,  Brasov

  Rezervari

  receptie@hotelcarmenpredeal.ro

  Receptie

  +40 268 456 517

  ANUNT IMPORTANT!
  Piscina, Jacuzzi si Pistele de Bowling sunt inchise!
  Abonati-va la newsletter pentru a afla cand redeschidem