despre

Staţiunea Predeal

Oraşul Predeal este situat chiar în punctul unde drumul trece dinspre sud către nord, peste Carpati, ceea ce îi conferă statutul de cea mai înaltă aşezare din România (1000 – 1159 m). Staţiunea Predeal se află într-o depresiune bine adăpostită de munţii Bucegi, Baiu, Piatra Mare şi Postăvarul ceea ce se dovedeşte a fi foarte benefic pentru oraş. Temperatura medie la Predeal este de 14 C în timpul verii şi -5 C pe timpul iernii. Prin poziţie şi caracteristici, Predealul reprezintă una dintre cele mai renumite staţiuni montane din România, o mare vitrină a frumosului, mărturie a ceea ce poate oferi generozitatea naturii.

Accesibilitate:

1. RUTIER

  • E 60 (DN1): Bucureşti – Ploieşti – Predeal – Braşov – Cluj – Borş;
  • DN 73 A: Şercaia – Zărneşti – Râşnov – Predeal;

2. FEROVIAR
Gara Predeal de pe magistrala Bucureşti – Braşov – Cluj – Oradea – Episcopia Bihor (sau Braşov – Deva – Curtici)

3. AERIAN
Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni (la 123 km), Aeroportul Internaţional Sibiu (166 km).

Punctele de atracţie ale staţiunii

Sunt multiple, multe dintre acestea cu o mare încărcătură istorică şi culturală: mănăstirea ortodoxă „Sf. Nicolae”, biserici ortodoxe şi catolice, monumente, gara unică în România, izvorul râului Prahova, fosta vamă românească etc.
Mai sunt ca elemente ce sporesc atractivitatea staţiunii cele şase pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clăbucet. Cu excepţia anotimpului de iarnă la Predeal munţii din jurul oraşului oferă posibilitatea realizarii drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor, care au fost, sunt şi vor fi atracţiile turiştilor din toata lumea sosiţi în această frumoasă staţiune.
Pârtia de schi Clăbucet din Predeal beneficiază şi de instalaţii de iluminat şi instalaţii de produs zăpada artificială pentru prelungirea sezonului de schi.

Pârtii de schi

Lucrăm de zor

la articole documentate

Urmărește-ne

Adresa
Predeal, Str Mihail Saulescu, Nr.121,
Judetul Brasov

Contact
Tel/Fax: +40 (268) 456 517
Email: receptie@hotelcarmenpredeal.ro